Real Mom Life

Real Mom Life

Első fogacska

2018. szeptember 04. - RealMomLife

Egy igen nehéz időszakon vagyunk túl ismét. Fáradtak vagyunk, és érzékenyek. Semmire nincs időnk, sem energiánk, így például a blogírásra sem volt időm mostanában sajnos. Kicsit kimerültem lelkileg és testileg is. DE legalább az első fogacska kibújt, megszenvedtünk érte, de kint van. Viszont úgy tűnik még 2 útnak indult, valamint egy olyan időszakban vagyunk amikor a babuci fáradt, de nem akar elaludni, túlpörgeti magát, de erről majd egy másik blogbejegyzésben írok. Szóval emiatt ez egy kissé rövidebb poszt lesz az eddigiekhez képest. És főleg erről fog szólni, mármint a fogzásról meg a hozzátartozó tünetekről, amik megjelentek nálunk, valamint hogy mi milyen praktikákat alkalmaztunk, hogy könnyítsük a tökmagnak ezt a folyamatot.

teething-chart.png

Nálunk kb 2 hónaposan elkezdődött az erős nyálazás, azt hogy mindent a szájába akart venni, sőt akkor enyhe hasmenése is volt és semmit nem tudtunk enyhíteni neki rajta. Adtunk neki hűtőzselés rágókát, de nem igazán értette akkor még, hogy mit kellene neki azzal csinálnia. Vettünk a gyógyszertárban fogínygélt (Dologel) is, ez enyhítette neki egy rövid ideig, úgy vettem észre akkor. Voltak álmatlan éjszakák is, de aztán elmúlt kb 1 hétre rá.
Most lassan betöltjük az 5. hónapot, és újra visszatértek ezek a tünetek: órákig tartó altatások, kiszámíthatatlan napirend, hosszú éjszakai fennlétek, minialvások napközben, 10 perces bealvások a babakocsiban, és az egész napos nyűgösség, türelmetlenség, sírás és nyugtalanság, mindent rág, szájába vesz, nem lehet egyedül hagyni, mert sír. Ezek mind egyszerre jelentek meg nálunk és már-már a kiborulás és az ép ész elvesztésénél tartunk a párommal. Az előzőek mindegyikét megpróbáltuk hogy enyhítsük neki a kibújást, de nem sok sikerrel. A végén már annyira szenvedett, hogy kapott egy fájdalomcsillapítós kúpot hogy legalább egy kicsit aludjon, mert a kis szervezete nem bírta a fél órás alvásokat. De aztán megtörtént a csoda, kibújt az első fog, éreztem ahogy az ujjam rágcsálta. Már kezdtem megnyugodni, hogy innentől minden hiperszuper lesz, aztán feltűnt, hogy duzzadt másik 2 helyen is az ínye, a nyugtalanság is meg van még. Így a megkönnyebbülés elmaradt, mert most jön csak a neheze úgy veszem észre. 

teething-symptoms.png

Nektek milyen praktikák váltak be? Mert már semmi nem jut eszünkbe, de aludnia meg muszáj. Viszont ezzel kapcsolatban mint már említettem még egy problémánk van de ezt majd máskor leírom.

(Illusztráció: https://stjohnskids.com/blog/baby-teething/ )

A bejegyzés trackback címe:

https://realmomlife.blog.hu/api/trackback/id/tr8614213973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása