Real Mom Life

Real Mom Life

Szülés utáni depresszió

2018. július 09. - RealMomLife

Mostanában egyre divatosabb téma a szülés utáni depresszió.

depressione-post-partum.jpg

Sok anyuka szégyelli a gondolatait, amit a babázással kapcsolatban fogalmaz meg, ugyanis az emberek valahogy azt várják el tőlünk, hogy rózsaszín ködben lássuk a világot a nap 24 órájában, hiszen gyermekünk született. Az elvárások miatt azt gondoljuk, hogy, ami megfogalmazódik bennünk, amit érzünk, az rossz, de nem lehet felkészülni azokra az ingerrel teli napokra, amik egy baba születése után várnak ránk. Hiába a sok könyv, amik azért vannak, hogy felkészítsenek a kis jövevényre, mert erre nem lehet felkészülni. Ahogy azokra a monoton egymást követő folyamatokra sem, amik a baba első pár hónapjában várnak ránk. Etetés, büfiztetés, pelenkázás, altatás, sterilizálás, tápszerkészítés, etetés, büfiztetés, pelenkázás, altatás, sterilizálás, tápszerkészítés,etetés, büfiztetés, pelenkázás, altatás, sterilizálás...stb. Készültem kialvatlanságra, arra, hogy néha egy kicsit szét fogok esni, de össze kell szednem magam mindennap. Készültem arra, hogy a testem, már nem lesz újra régi, és arra is, hogy sok olyan dolog lesz, ami menetközben derül majd csak ki. És ez bizony néha nehéz napokat szül, főleg, ha Te vagy az első a baráti körödben, aki gyermeket vállal. De ez nem jelenti azt feltétlenül, hogy máris depressziós leszel, csak mert lehangolt és fáradt és nyúzott vagy, csupán annyit jelent, hogy van egy gyermeked, akinek mindig szüksége van rád, és ez kicsit leszívja a tartalékjaidat. Ilyenkor van a legnagyobb szükségünk a megfelelő társra, -legyen az a férjed, a testvéred, egy barátod vagy más anyukák-aki mindig melletted áll, segít és támogat, mind lelkileg, mind fizikailag is. Aki meghallgat, ha arra van szükséged, vagy csak kiveszi a terhet a kezedből, hogy kicsit megpihenhess. 
Természetesen, ha ezek a tünetek tartósan fennállnak, akkor jobb ha felkeress az anyuka egy szakembert, aki segít átlendülni ezen az időszakon. 
Sírj csak amikor úgy érzed, hisztizz ha ahhoz van kedved, panaszkodj ha jobban érzed magad attól, vagy csak nevess egy nagyot magadon.  
��

36878482_2222430917797855_925452335734325248_n.jpg

 

(Illusztráció: colibrimagazine.it és saját kép)

A bejegyzés trackback címe:

https://realmomlife.blog.hu/api/trackback/id/tr4114103413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása