Real Mom Life

Real Mom Life

Időgazdálkodás?!

2018. október 01. - RealMomLife

Egy kicsit elcsúsztam a heti bejegyzésekkel, sőt már oda jutok, hogy örülök, ha havi szinten sikerül új posztot kiraknom. Mindez nem véletlen, több oka is van, mivel millió és egy feladat, tennivaló kavarog a fejemben minden áldott nap, valamint a remek időbeosztási képességem is közrejátszik. Ugyanis igyekszek mindenre összpontosítani: szeretnék a picivel játszani, a háztartást vezetni, személyes ügyeket elintézni, a párommal lényeges időt tölteni, barátokkal beszélgetni, nyelvvizsgára felkészülni, blogot vezetni és pihenni is néha-néha (az utóbbiból sajnos nem jut annyi amennyit szeretnék).
Na ezzel az a baj, hogy ha sikerül is elterveznem a napom- pontosan precízen, akkor mire oda jutok hogy vége a napnak, addigra vagy azt látom hogy a lakás úszik, vagy elfelejtettem a boltból ezt meg ezt hozni. Valami miatt mindig megborul a jól eltervezett kis menetrendem, és valami mindig kimarad.

idobeosztas.jpg

Ezért tippeket gyűjtöttem, hogy hogyan oszthatnám be jobban az időmet: hogy ne érezzem azt, hogy már megint eltelt egy nap, és nem végeztem a teendőimmel. Erre rengeteg netes oldalt találtam, és most próbálkozok összehozni valami napi beosztásszerűt, több-kevesebb sikerrel.
Íme néhány a neten talált tippekből:
Jegyzetelek! Még előző este leírom, hogy mi vár rám a következő napra. Tipp: Mindegy, hogy mit használsz: okostelefon, naptár – a lényeg, hogy bármikor meg tudd nézni a listát.
Próbálok nem elveszni a háztatásban teljesen, mert akkor aznap másra nem is jut időm, ha mindenhez neki kezdek. Tipp: Például ne akarj egy nap patinás rendet csapni otthon, mert az minden energiádat felemésztheti.
Kevesebbet próbálok tévét nézni, internetezni, mivel az rengeteg időd elvesz a fontos dolgoktól.

És a végére egy jó tanács még. "Ha nem vagy elég fáradt, rosszul csinálod" - szól a mondás, de én ezzel nem értek egyet. Természetesen rengetegszer érzem magam hullafáradtnak, és azt is tudom, hogy rengeteg áldozattal jár a szülői élet. De ez ettől szép! Csakhogy szükségünk van némi énidőre is, hogy ne váljunk zombivá, és hogy még jobb szülőkké váljunk!

Nektek van valami bevált módszeretek az időgazdálkodás kapcsán?

A bejegyzés trackback címe:

https://realmomlife.blog.hu/api/trackback/id/tr9314275299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása